Lívia | 2012.11.05. @ 13:01 | 0 hozzászólás

A vőlegény ruhájának kiválasztásakor figyelembe kell venni bizonyos szempontokat, amikor a fazonok és típusok között böngészünk. Mindenekelőtt a testalkatot érdemes számításba venni, mert nem mindenki áll egyformán ugyanaz az öltöny, amit a modelleken láthatunk a kifutón.

Szabás

A legfontosabb meggyőződni arról, hogy a kiválasztott viselet méretben megfelelő és a szabása is előnyös! Nincs olyan férfi akinek nem áll jól egy szép szmoking, ha megfelelően van kiválasztva. Magas, alacsony, sovány vagy termetes? Az öltözet sokféle hiányosságot eltakarhat. A divat persze sok mindent meghatároz, de a klasszikus fazonok örök életűek. Ha biztosra akarunk menni, az alábbiakat ne veszítsük szem elől: a zakó ne legyen túl szűk és túl bő sem, a nadrág ne legyen se buggyos se csőszerű, de trapéz sem, maradjunk az egyenes fazonnál.

Duplasoros zakó - Banana Republic

Magas és vékony testalkatú férfiak

Ők azok akiken szinte minden fazon jól áll, nekik a kabát és a nadrág hosszával adódhat gondjuk, így hosszított fazont válasszanak elsősorban. Előnytelen lehet a sok gombos zakó, amely megnyújtja a felső testet. A magas vékony alkaton egyedül talán az állógallér nem előnyös, mivel nyújtja a nyakat.

Izmos és atletikus testalkatúak

válasszanak egyszerű öltönyt. Hanyagolják a rakott mellszabású ingeket, valamint a duplasoros öltönyt, ami még jobban erősíti őket. A 2-3 gombos fazon ideális, kiemeli amit kell.

Alacsony és vékony férfiak

Egysoros zakó - Banana Republic

kerüljék azokat a szabásvonalakat, melyek olyan hatást keltenek, mintha a szmoking túl nagy lenn és lógna rajtuk. Nekik sem előnyös a kétsoros öltöny, amelyben elvesznek. Nekik célszerű lehet például a vállrész megerősítése, a szűkített fazon, az enyhén trapézos nadrággal.

Piknikus testalkatúak

válasszanak egysoros zakókat. Gombolásból a duplasorossal óvatosan kell bánni, mert szélesít. A 3 vagy több gombos fazonok előnyösek lehetnek mert nyújtanak. Övsál sem ajánlatos a szmokinghoz pocakkal rendelkezőknek, célszerűbb egy mellényt felvenni, ami eltereli a figyelmet a hastéjékról. Az állógallér alacsony termetnél, rövid nyaknál szintén előnyös, mivel nyújtja a nyakat és az alkatot.

Címkék: , , ,

Minden vélemény számít, szólj hozzá te is!

Regisztrálj Facebook-al! Soha hem posztolunk a faladra
Viszont nem kell újabb jelszavakat megjegyezned. Gyors és kényelmes!