Lívia | 2012.08.01. @ 16:43 | 0 hozzászólás

Ha már kiválasztottad a menyasszonyi ruhád, itt az ideje hogy válassz hozzá egy fátylat is! Sok ruhához a gyártók már eleve ajánlanak egy fátyol típust, amely többnyire illik is hozzá, ám nem biztos hogy elérhető a kölcsönzőben, vagy fizetni szeretnél érte.

A két legfontosabb szempont: a stílusunk és az arcunk formája. A stílusnál a ruha stílusát kell figyelmebe venni, amely szerencsés esetben megegyezik saját stílusunkkal. A másik szempont az arc formája és a nyak vonala lesz. Hogy milyen alakú az arcunk, azt megtudhatjuk az alábbi ábráról, vagy egy másik módszerrel: állljunk a tükör elé, és rajzoljuk körbe az arcunkat egy rúzzsal. 5 féle formát kaphatunk: kerek, ovális, hosszú, szív alakú vagy szögletes.

arcformák

Kerek arc

A kerek arcúaknak az a fátyol áll jól, amely legalább vállig ér, vagy tovább ezáltal hosszabbítja az arc vonalát, esetleg megemelt a fejtetőn, ami felfelé nyújtja az arcot.

Hosszúkás arc

Hosszú és keskeny. A legjobb, ha a fátyol szélesíti az arcot, nem pedig nyújtja, amelytől nyúzott hatásúvá válhat. Ha hosszú fátyol mellett dönt az ilyen típusú ara, akkor is igyekezzen egy dúsabb, nem túl vertikális hatású fátylat választani.

Szögletes arc

Lágyítsa a vonalait, csipkével, vagy lágy esésű anyagokkal, kör alakú vonalvezetéssel. A hosszúság nem döntő, de a rövid fazonok nem állnak neki jól.

Szív alakú arc

Mivel ez az arcforma felelé szélesedik, a fátyol optimálisan fogja lefelé szélesedő vonalával megadni a kellő kontrasztot. Semmiképpen ne válasszon viszont a fejtetőn hangsúlyos fátylat!

Ovális arc

Az ovális arc másképpen tojás formájúnak is nevezhető, itt a megfelelő helyen kell szélesíteni, azaz olyan fátylat válasszon a menyasszony, amelyik egyensúlyt eredményez az arcon. Mivel ez az arcforma ideális, bármelyik típusú fátyol jó lehet.
Ha ezeket a javaslatokat megfogadod, és a stílusodhoz és adottságaidhoz megfelelő fátylat választasz, biztosan nem fogsz melléfogni fátylad kiválasztásakor. Fátyolkeresésre fel!

Címkék:

Minden vélemény számít, szólj hozzá te is!

Regisztrálj Facebook-al! Soha hem posztolunk a faladra
Viszont nem kell újabb jelszavakat megjegyezned. Gyors és kényelmes!