Lívia | 2016.02.24. @ 12:06 | 0 hozzászólás

Varázslatos hangulatú bemutatón járhattunk a Brody Studiosban, ahol a Nora Sarman ’16 menyasszonyi ruha kollekció kampányát mutatták be a szakma képviselőinek.

A 2016 tavasz-nyári kollekció újdonsága, hogy idén már nem válik el élesen a menyasszonyi ruha és az alkalmi ruha, a kettő együtt található meg a kollekcióban, viselhető mindkét alkalomra. Sármán Nóra, aki tavaly jelentkezett első önálló esküvői ruha kollekcióval, most nem húzott éles határvonalat a kettő közé, visszatért a színek használatához, ugyanakkor a színek közül eltűnt a fekete. A tündérmesék világát idéző ruhák a fehér mellett a pasztell legszebb árnyalataiban pompáznak, megidézve gyermekkorunk elképzelt királylányait, tündéreket, mondák és legendák hősnőit.

A kollekció színei az esti szürkület árnyalatai: tompa galambszürke, homályos púderrózsaszín, húsvér nude, a lemenő nap megfoghatatlan mályvája és a felkelő hold aranyló csillogása…

A tervezőnő elárulta, hogy archetípusa a kislányként is vágyott mesebeli hercegnő alakja volt, amely napjainkban is a menyasszonyi ruhák legfőbb inspirációja, gondoljunk csak a báli ruha fazonú szoknyákra, fűzőkre, vagy uszályokra.

A múlt varázsa

A ruhák homályos, ködös sziluettjei törékeny, szinte éteri alakokat idéznek meg, a késő-gótika csodálatos világát, amelyek történelmi kapcsolódása a kézműves megoldások által is megvalósul. A tervezőnő minden ruháját saját keze munkája dicséri, ugyanis egy-egy részletet mindig maga dolgoz ki rajtuk, a biedermeyer kézimunka hagyományokhoz visszanyúlva, megismételhetetlenné téve minden darabot.

A kampány készítői

A filmet és a látványt idén ismét a Pinewood Wedddings alkotópárosa készítette, akik tavaly egymásra találtak a tervezővel. Közösen felépített világukra jellemző a természet szeretete, a tavalyi hegyvidéki környezet után idén is ködös, északias hangulatban, az erdőben készült a videó. Képi világukra a kevésbé művi megoldások jellemzőek, amelyet a ruhákat viselő modell természetes hajviselete és sminkje is támogatott. A természet szeretete itt nem puszta marketing fogás: az alkotók az erdő előtti tiszteletüket kifejezve minél kevesebb fa kivágásával készítették el a katalógust, amely kizárólag online elérhető a Layar alkalmazáson keresztül.

“Norasarman menyasszonyok”

A készítők szerint ruháikkal és a Pinewood Weddings által megálmodott képi világgal csak azok a menyasszonyok tudnak azonosulni, akik maguk is a kényelmes, franciásak könnyed, kissé hippis ruhákban érzik jól magukat, és az alkotók által közvetített életérzést vallják: a Wilderness, ez a különös és magányos, néhol elvágyódó hangulat a természetbe való visszatérés igényének kinyilatkoztatása.

Nézd meg a képgalériát:

Címkék: , , , , ,

Minden vélemény számít, szólj hozzá te is!

Regisztrálj Facebook-al! Soha hem posztolunk a faladra
Viszont nem kell újabb jelszavakat megjegyezned. Gyors és kényelmes!