Bridal Mirage | 2015.03.30. @ 11:32 | 0 hozzászólás

A menyasszonyi kiegészítők kiválasztása egyre összetettebb feladat, mert nem csak a divatot szeretnénk követni, hanem jól érezni magunkat úgy, hogy mindenkit lehengereljünk megjelenésünkkel.

Mi illik az arcformádhoz?

Alapvetően a fodrász feladata az arcformához illő frizura elkészítése. Ő az, aki egy jól feltűzött vagy leengedett tinccsel tud lágyítani az arcformádon. A te feladatod, hogy megálmodd magadnak azt a külsőt, témát, amit szeretnél.

Milyen szempontokat kell figyelembe venned?

Ha megvan az az összkép, amiben szeretnél az oltárhoz vonulni, hangold össze a részleteket. Fontos hogy a végeredmény összhangban legyen és a kiegészítő megtartsa igazi jelentését és ne nyomja el a ruhát, se téged. Éppen ezért olyan fontos molett és alacsony menyasszonyoknál hogy a fátylukat – legyen az rövid vagy hosszú – ne a fejtetőre tűzzék. Nekik érdemes a konty fölé vagy alá tűzni a kiegészítőt.

Kiegészítő, de milyen?

A legelterjedtebb kiegészítő ma napig az úgynevezett középenhúzott fátyol. A kiegészítő lényege hogy a fésűnél az anyag ráncolással van rögzítve a fésűhöz, ezzel adva neki egy kis buggyosságot. A buggyosság mértékét az esküvő stílusához és a te igényeidhez lehet igazítani, a rétegek száma pedig nincs korlátozva. Ez az a fátyoltípus ami kérhető egy vagy akár négy rétegben is, egy a lényeg, az összhang.

Júlia fátyol
Júlia fátyol
középenhúzott fátyol
középenhúzott fátyol
Júlia fátyol
Júlia fátyol
középenhúzott fátyol
középenhúzott fátyol
középenhúzott fátyol
középenhúzott fátyol
középenhúzott fátyol
középenhúzott fátyol
Júlia fátyol
Júlia fátyol

Már régóta ismert volt, de csak a királyi esküvő után vált elterjedté a minimalista stílusú kétrétegű körfátylak. Katalin hercegné rangjához méltóan választotta ki selyemtüllből készült franciacsipkével díszített menyasszonyi fátylát. Bár öltözéke visszafogott volt a hozzá felhasznált alapanyagok igazi különlegességek voltak.
Ezeknek a fátylaknak a különlegessége, hogy nagyon sokféleképpen lehet díszíteni. Szabadon elengedhetjük fantáziánkat a csipke díszítésben, gyöngyök, kő felhasználásában, vagy éppen bármit felhasználhatunk, ami passzol az esküvő témájához vagy a ruhához.

Mantilla fátyol
Mantilla fátyol

Alapvetően a mantilla fátylak hagyományosan azok a csipke szegélyes fátylak, amik a fejtetőre vannak terítve, minden esetben egyrétegűek és a fésűnél nem látható ráncolás. Sokan tartanak is a kiegészítőtől, mert úgy gondolják túl szűzies. Tény a fátylat minél inkább közelebb esik a homlokhoz, annál szűziesebb, de ha modernebb hatást szeretnénk elérni vele, akkor mindenféleképpen a konty fölött és a fejtető között rögzítsük a frizurához.
A vintage hangulat kedvelői számára egyre nagyobb teret hódít nagyanyáink menyasszonyi fátyla a Júlia fátyol. A kiegészítőben megtalálható a csipke romantikája, lehet egy vagy két rétegű változatában keresni és díszítésben bátran elengedhetjük a fantáziánkat. Mint minden menyasszonyi fátyolra érvényes hogy tudni kell élni a kiegészítő adta lehetőséggel, hiszen egy fátyol nem több mint eszköz, arra hogy megmutasd igazi éned.

Fejdíszek és hajdíszek

Nem csak a fátylakkal mutathatod meg igazi stílusod, hiszen itt vannak azok a kiegészítők amik hasonlóan ékesítenek, tüllt használnak fel az elkészítéséhez mégse sablonos menyasszonyi fátylak. Nevezhetjük mini fátylaknak is de a legmegfelelőbb szó a fejdísz. Töretlenül hódít menyasszonyok között, hiszen ez eléggé feltűnő kiegészítője egy menyasszonynak. A fejdíszek többsége francia tüllből készül, amit nem érdemes összekeverni az orosz tüllel, már csak azért sem mert funkcionálisan nem megfelelő az anyag. A 20-as évek hangulatát felidéző birdcage „fátyol”-nak rendkívül sok fajtája, verziója létezik, éppen ezért szeretjük is, hiszen ezek adnak lehetőséget arra hogy a menyasszony ízléséhez lehessen igazítani a kiegészítőt.

Fejdísz
Fejdísz
Fejdísz
Fejdísz
Fejdísz
Fejdísz
Hajdísz
Hajdísz

Bármilyen sokoldalúak is a fejdíszek nem lehet összekeverni a hajdíszekkel. Ezek azok a kiegészítők amiket önmagukban, fejdísszel és fátyollal is bátran viselhetünk. Az ünnepi vacsora elmaradhatatlan kelléke, valami, ami feldobja a frizuránkat egy kis aprósággal.

Kiegészítő, mint konfekció?

Ma már egy nívósabb szalonnál, vagy egy készítőnél lehetőség van eltérni a megszokottól és szabadjára engedni a fantáziádat. Élj a lehetőséggel és valósítsd meg önmagad, mert nem csak egy kiegészítőről van szó, hanem egy lehetőségről, hogy megmutasd igazi egyéniséged és elkápráztass vele mindenkit

Kiegészítők: Bridal Mirage, Fotók:© Vári Dénes

Címkék: ,

Minden vélemény számít, szólj hozzá te is!

Regisztrálj Facebook-al! Soha hem posztolunk a faladra
Viszont nem kell újabb jelszavakat megjegyezned. Gyors és kényelmes!