Lívia | 2013.06.27. @ 15:30 | 0 hozzászólás

Korábban már körbejártuk itt a blogban a nászajándék témakört, és igyekeztünk ötleteket adni Nektek arra vonatkozólag, hogy ötlet híján milyen irányba érdemes elindulni, amikor esküvőre vagytok hivatalosak. A trendek azonban azt mutatják – és nem hagyhatjuk figyelmen kívül az utóbbi időszak gazdasági válságát –, hogy egyre többen szeretnének pénzt kapni nászajándékba.

Ha ez így van, akkor viszont biztosan nem fogják megmondani, mennyit szeretnének, hiszen az mindenkinek az anyagi helyzetétől függ, hogy mennyit képes ajándékba adni. Ilyenkor kezdődik a tanakodás , hogy mennyit is adjunk… Mindenképpen illik kifizetni a vacsora és italfogyasztás becsült költségét, mivel azt megesszük. Változó, hogy mennyibe kerül, az alsó határ azonban úgy 10.000 Ft körül húzható meg, amennyiben nem egy baráti, bográcsozós esküvőről van szó. Amennyiben exkluzív vendéglátásban van részünk, az ár ennek a többszöröse is lehet. Amikor megkapjuk a helyszínről informáló meghívót, tájékozódhatunk előre az árkategóriáról. Ha a házaspár hozzánk közelálló, adhatunk ennél nagyobb összeget is, felső határt nehéz megszabni, de úgy gondolom, hogy a saját és a házaspár anyagi helyzetéhez illeszkedően kell belőni az összeget. Tehát mindenki annyit adjon, amennyit tud!

wedding-moneyA pénzt lehetőleg ne befőttes gumival, kötegelve adjuk át, hanem egy szép borítékban, kísérő levéllel vagy kártyával. A virágcsokorba kötött pénzt felejtsük el, mivel az inkább ballagási ajándék, nem javaslom erre az alkalomra. A borítékra célszerű ráírni a nevünket, mert a nagy felfordulásban a pár nem fog emlékezni hogy a ‘cuki macis lufis’ boríték kinek volt az ajándéka. Gondoljunk arra is, hogy ha lesz menyasszonytánc, akkor ott is dobálni kell a pénzt, így az ott bedobandó pénzösszeget vonjuk le az ajándékként adott pénz összegéből.

Mindazonáltal ha úgy érezzük, nincs ötletünk, ne pénzt adjunk, hanem inkább ajándékutalványt, vagy nézzünk szét webshopok kínálatában, szerencsés esetben pedig a házasulandó pár is elkészítette saját nászajándék listáját. Egy jól megválasztott, hasznos és ízléses ajándék sokszor többet mutat, mint amennyibe valójában kerül, így nem kell szégyenkeznünk az átadásakor, míg ha csak az ajándékra fordított – csekély –  összeget adjuk át egy borítékban.

A további nászajándék ötletekről szóló cikkünket itt olvashatjátok.

Címkék: , , , ,

Minden vélemény számít, szólj hozzá te is!

Regisztrálj Facebook-al! Soha hem posztolunk a faladra
Viszont nem kell újabb jelszavakat megjegyezned. Gyors és kényelmes!