Lívia | 2013.03.25. @ 16:02 | 1 hozzászólás

A lánybúcsúk szervezését többnyire óriási fejtörés szokta megelőzni, egyrészt mivel maradandó eseményként szeretnénk megszervezni barátnőnk számára, másrészt mivel kinek-kinek más a tűréshatára és ízlésvilága e tekintetben, így ügyelni kell arra, mit vállal be a leendő ara.

Hagyományos lánybúcsú feladatok

Léteznek hagyományos programok, amelyek közül bátran válogathatunk, de ezeket feldobhatjuk személyre szabott programokkal is. A hagyományos feladatok között említhetjük a „Szólíts le fiúkat és kérj tőlük valamit” játék, amelyben gyanútlan bulizókat kell inzultálni cukorka, pogácsavásárlás vagy aláírásgyűjtés ürügyén. Ennek egy viccesebb példája, amikor eleve ciki tárgyakat kell a menyasszonynak eladnia. Például a pólójára aláírásokat gyűjteni az erősebb nem képviselőitől, vagy csoportképhez toborozni férfi résztvevőket. (Az igaz vagy hamis játékban a menyasszonyról szóló igaz (vagy hamis) történetek valóságtartalmának kiderítése a feladat. A leánybúcsú folyamán különböző időpontokban felkérjük a leendő menyasszonyt, hogy válaszolja meg, hogy az adott történet igaz-e vagy hamis, így felidézhetünk szép vagy vicces történeteket. Ennek egy alternatívája, hogy mindenki ír egy rövid sztorit az aráról, amelyet egy kalapba dobnak és a menyasszony dolga kitalálni, ki írta a történetet és megmondani hogy igaz-e vagy sem. Ha nem tudja kitalálni ki írta, innia kell a poharából. Nem vagyok híve a chippendale show-nak, de erre is felmerülhet az igény, ha összeszokott és laza társaságról van szó, akár csak a poén kedvéért.

A kötelező lánybúcsú kellékek

A fentiekhez többnyire kötelező kellékek az idétlen ruházat vagy fejdísz. A ruházat kötelező eleme manapság a feliratos lánybúcsú póló, amelyre többek között az „Elkeltem”, a „Game Over” vagy az „Ez az utolsó estém” feliratok kerülhetnek, de a kreativitásnak semmi sem szab határt. Lánybúcsús pólókat ma már az interneten is tervezhetünk és rendelhetünk a bulira, így különösebb utánajárást sem igényel. A külsőt megbolondíthatjuk egy tüllszoknyával, vagy fátyollal, vagy diadémmal, amely az esküvőre utal; a bevállalósabb arák ördögszarvat, vagy nyuszifület is kaphatnak. Sokan elmondják, hogy ők semmi ilyet nem hajlandóak majd a lánybúcsújukon viselni, nekik próbáljunk diszkrétebb megoldást keresni, de valamit mindenképpen viseljenek majd.

Szolidabb pólófelirat konzervatívabbaknak (onlinepolo.hu)
Szolidabb pólófelirat konzervatívabbaknak (onlinepolo.hu)
Csajos design (onlinepolo.hu)
Csajos design (onlinepolo.hu)
Menő manó
(onlinepolo.hu)
Menő manó (onlinepolo.hu)
Feltűnő és egyértelmű (onlinepolo.hu)
Feltűnő és egyértelmű (onlinepolo.hu)
Pepsi és sexi (onlinepolo.hu)
Pepsi és sexi (onlinepolo.hu)
Pesszimista verzió 
(onlinepolo.hu)
Pesszimista verzió (onlinepolo.hu)

Fotók: Onlinepóló.hu

Nem szokványos lánybúcsú programok

Amikor programon gondolkodunk, rugaszkodjunk el a sémáktól és merjünk kicsit elvonatkoztatni a sémáktól, idomuljunk kicsit a menyasszony szokásaihoz és életmódjához. Sportosabb lányok tarthatják napközben is a leánybúcsút, pl. hétvégén az Omszki-tónál egy wakeboard tanfolyam keretében. Alternatív és szórakoztató program egy gokartverseny, vagy egy egész estés paintball, ami nem tipikus lányos program, ellenben igen jópofa. (Ezt viszont ne közvetlenül az esküvő előtt csináljuk, mert lila foltok keletkezhetnek a menyasszonyon és a koszorúslányokon is!) . Naplementében kis létszámú csapatnak a hőlégballonos repülés is felejthetetlen élményt kínál, főleg ha egy üveg pezsgőt is viszünk magunkkal.Késő délután vagy este valamelyik akár ideiglenes, balatoni Vidámparkot is meglátogathatjuk, vagy akár kibérelhetjük a Mc Donald’s szülinapi buszát is, ami egy gyerekzsúr hangulatát idézi. Az esti programokat színesíthetjük a városban történő riksázással, vagy egy limuzinbérléssel, létszámtól függően akár egy kisbuszt is kibérelhetünk, amely az osztálykirándulás hangulatát idézi. Kultúraimádóknak szolidabb, ellenben igényes megoldás egy lakásétterem felkeresése, vagy egy közös főzőkurzus, de manapság divatosak a gyilkosság a vacsorán programok is, ahol egy vacsora keretében végezhetünk nyomozást. A Láthatatlan Kiállítás Borkóstoló és Vacsora, vagy a Planetáriumfelkeresése is jelenthet egy közös és nem mindennapi élményt. A program színesítésére jó lehet a Rudas Gyógyfürdő felkeresése csak női napon (mert már ilyen is van).

Inni vagy nem inni?

Először is le kell szögezni, hogy a lánybúcsú elég merész műfaj, így érdemes lehet oldani a hangulatot egy kevés alkohollal már az elején. Kreatívabb barátnők ezt megoldhatják úgy is, hogy olyan férjismereti kvízjátékkal „szívatják” meg a leendő arát, amelyben minden hibás kérdés esetén meg kell húznia a poharat. A kérdésekre a helyes választ már előzetesen be kell gyűjteni a férjtől. A játék hátránya lehet, hogy oly módon lerészegedik az alany, hogy a buli végén már támogatni kell, és önként levetkőzik a bárpulton. Igyekezzünk elkerülni azt a hibát, hogy a magunk szórakoztatása végett  a menyasszony – akiről alapvetően szólna ez az este, –ne csak homályosan emlékezzen majd az este történéseire!

Címkék: , , , ,

Hozzászólások

Vámos Hajnalka

Idén szerveztük meg Milli barátnőm lánybúcsúját. Elsőként egy rúdtánc oktatáson vettünk részt. Szuper buli volt! Az oktató egy könnyen tanulható koreográfiát talált ki nekünk, amit egy óra alatt teljesen megtanultunk. Az órát egy pohár pezsgővel kezdtük és az óra közben egyesével kifestett minket egy sminkes. Őrült jól néztünk ki, a sminket persze magunkon hagytuk az est további részén is. Az oktató jó képeket készített rólunk, amiket később meg is kaptunk e-mailen. A tánciskola rendelt nekünk egy óriási limuzint, amivel egy órán keresztül cirkáltunk a városban. Még soha nem ültünk limuzinban: szólt a zene, kinyitottuk a tetőt és élveztük a nyári éjszakát. Az est további részét több szórakozóhelyen töltöttük, ahol a menyasszonynak feladatokat kellett elvégeznie, többek között a rúdtáncos tapasztalatokat kellett bemutatnia, a pólójára kellett íratnia jó tanácsokat a házasság idejére. Remekül szórakoztunk, kívánom, hogy mindenkinek így teljen a lánybúcsúja, mint Milli barátnőmnek!

Minden vélemény számít, szólj hozzá te is!

Regisztrálj Facebook-al! Soha hem posztolunk a faladra
Viszont nem kell újabb jelszavakat megjegyezned. Gyors és kényelmes!