Lívia | 2015.02.26. @ 08:06 | 1 hozzászólás

A bevonuló zene kiválasztása nehéz feladat, mert megadja az esküvő alaphangulatát, és egy igen fontos pillanatban hangzik el. A zeneválasztást befolyásolja az esküvő helyszíne, jellege, valamint saját zenei ízlésünk is.

Nem mindegy, hogy templomi vagy polgári házasságkötő teremben hangzik el a zene, hiszen egy templomban a klasszikus zene autentikus, polgári esküvőn pedig lehet szabadabb a választás. Én polgári esküvőn is a komolyabb hangvételű, klasszikus zeneszámoknak vagyok a híve, de tudom, hogy sokan nem szeretik a klasszikus zenét. Nekik is tudunk ajánlani szép és időtálló slágereket.

Klasszikus bevonuló zenék

Klasszikus zenék közül valójában igen kevés alkalmas nászindulónak, de sok blogon és portálon találtam olyan ajánlásokat, amelyek szerintem egyáltalán nem esküvői zenék. Csupán azért, hogy hosszú listát közöljünk, nem fogunk beválogatni nem oda illő műveket. Ilyen pl. Beethowen Örömódája, vagy Ravel Bolerója, amelyek – bár igen népszerűek – nem alkalmasak erre a célra. Nem hiába lett olyan népszerű Mendelssohn 1842-ben írt Nászindulója, miután Viktória királyi hercegnő Frigyes porosz herceggel kötött esküvőjén először szólalt meg ebben a szerepében, 1858-ben.*

Klasszikus bevonuló zene ajánlatunk:

Mendelssohn: Nászinduló (Szentivánéji álom) Wagner: Nászinduló (Lohengrin) Bach: Cselló szvit No.1. (Prelude) Bach: Zenekari szvit No.3. D-dúr, csellóra Bach: Ave Maria Pachebel: D- dúr kánon Händel: D-dúr szvit (Vízizene ), hárfán Csajkovszkij: Fantázia nyitány (Rómeó és Júlia) Purcell: Trombita szóló Haydn: Szerenád (szájharmonika)

Kortárs bevonuló zenék:

Ha nem szeretnél popzenét de a klasszikusok sem a te világod, akkor válassz a kortárs klasszikusok közül:

Vangelis: Himnusz Richard Clayderman: Ballade Pour Adeline Nászinduló a Trio Jazz Arrange előadásában Andrea Bocelli: Con te partiro Enya: Only time hegedűre

Egy különlegesség a végére:

Andrea Bocelli és Edith Piaf “közös száma”: La vie en Rose *Forrás: Wikipedia.com

Ha inkább a modern é kortárs zene áll hozzád közel, ebben a posztban találhatsz kedvedre valót: Bevonuló zenék II.

Címkék:

Hozzászólások

Minden vélemény számít, szólj hozzá te is!

Regisztrálj Facebook-al! Soha hem posztolunk a faladra
Viszont nem kell újabb jelszavakat megjegyezned. Gyors és kényelmes!