Lívia | 2015.06.08. @ 16:35 | 0 hozzászólás

Az esküvői tudnivalók kommunikációjában egyre nagyobb szerepet kapnak a digitális megoldások, ma már szinte minden párnak van esküvői weboldala, amelyen a papír alapú meghívó mellett minden fontos részlet megkereshető.

A számítógépen használt megoldásoknál azonban talán még praktikusabbak a mobilos alkalmazások, amelyek az esküvő tervezésekor is veled vannak a táskában, vagy az esküvő után. Bónuszként pedig az alábbiak közül mindegyik ingyenes is!

Tervezőnaptár

Az esküvő tervezési fázisában tele lesz a fejed teendőkkel, melyeket rendszerezni kell. A feladatokat, helyeket, időpontokat, zenéket az alapvetően munkára használt Evernote virtuális memóriánkként őrzi. A jegyzetek mellett képeket és hanganyagokat is tárolhatunk benne. Mindehhez csupán egy felhasználói fiókot kell létrehozni hozzá és minden ötlet egy helyen lesz folyamatosan szinkronizálva a különféle eszközök között.

Evernote.com

Közös fotóalbum

A Wedpics egy, a Pinterest felületére hasonlító esküvői alkalmazás iPhone-ra (iOS 6.0+) és Androidra (4.0+), ahova a meghívott vendégek és az ifjú pár is fotókat tölthet fel. A fotókat albumokba tudod rendezni így tematikusan gyűjthetőek. A wedpics örökre megőrzi a fotókat, de letöltheted a gépedre is, ráadásként pedig rendelhetők belőle papírképek is több méretben. Sajnos Magyarországra még nem szállítják a fotókat, csak nagyobb országokba, de kérd meg ismerőseid hogy küldjék neked tovább.

Wedpics.com

A mindentudó

A – tulajdonképpen esküvői weboldalt helyettesítő – Wedding Party alkalmazás talán majdnem mindent tud, amire szükséged lehet. Esküvői visszaszámláló, meghívó online és sms-ben, program és helyszín infók, megismerkedésetek története, üzenőfal és chat szobák, hogy minden csoporttal megoszd a legfontosabb információkat külön-külön. A felületen megoszthatod a fotókat, albumokba rendezheted őket, és a regisztráltak is feltölthetik a sajátjaikat. Az alkalmazás egyébként asztali gépen is használható.

A legjobb ötlet szerintünk az bővített vendéglista, amely mindenkiről tartalmaz pár adatot fotóval, személyes infókkal, így az esküvőn már tudni fogod, ki kicsoda.

Weddingpartyapp.com

+1 a nászútra

Töltsd le a nászútra a Pocket Guide túravezetőt és a kiválasztott várost, így mindig tudod mit érdemes csinálni arra, amerre éppen jársz. A magyar startup cég által indított, mára világhírű idegenvezető applikáció már több mint 150! desztinációra elérhető. Ha előre telepíted a szoftvert, offline is működik az app roaming díj nélkül, offline módban csak 3 euro egy túra. Menet közben pedig rögzítheted az útvonalat, fotókkal, videókkal, így örök emlék marad a nászutatok is.

Pocketguideapp.com

Címkék: , ,

Minden vélemény számít, szólj hozzá te is!

Regisztrálj Facebook-al! Soha hem posztolunk a faladra
Viszont nem kell újabb jelszavakat megjegyezned. Gyors és kényelmes!