Felhasználás feltételei

módosítva: 2011.12.21. @ 21:01

Szerzői jogok

Azzal, hogy belépsz a http://avea.hu honlap valamelyik oldalára, elfogadod az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem vagy regisztrált felhasználója a honlapnak:

Az avea.hu honlapon található tartalom az üzemeltető és a szerzők szellemi tulajdona.

Az üzemeltető fenntart minden, a honlap bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A honlaphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

Az üzemeltető előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a honlap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, forrás) feldolgozása és értékesítése. A honlap tartalmának egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – merevlemezére mentheted vagy kinyomtathatod, de ebben az esetben sem vagy jogosult a honlap így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

Tilos továbbá az üzemeltető előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Az üzemeltető követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését, vagy megfelelő mértékű ellenszolgáltatás nyújtását.

A honlaptól értesüléseket átvenni csak arra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő:

 1. nem módosítja az eredeti információt,
 2. a honlapra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti,
 3. a honlapra utaló hivatkozást kivétel nélkül minden alkalommal a fő szöveges tartalomban is elhelyezi (nem a tartalom alatt, vagy egyéb kevésbé feltünő helyen),
 4. a honlapra utaló  hivatkozás minden esetben az eredeti forrás oldalra mutat, nem pedig a honlap egyéb oldalára,
 5. a honlapra utaló hivatkozását a keresőrobotok számára is elérhetővé és követhetővé teszi.

A honlapon publikált, általunk használt fotók szerzői jogvédelem alatt állnak, a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni.

Az avea.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.

Véleménynyilvánítás szabályai

A honlap bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad vélemény nyilvánításra, ám annak érdekében, hogy sem a hozzászólók, sem pedig az oldalt üzemeltető jogai ne sérüljenek a portál használata során, felhívjuk figyelmed a következő szabályokra, melyek minden hozzászólóra egyformán vonatkoznak.

Moderálva lesznek azok a témák/hozzászólások, illetve kitiltva azok a felhasználók, amelyek az alábbi szabályok bármelyikét sértik:

 1. Személyeskedő – vagy bármely embercsoport tagjának – az emberi méltóságát sértő hozzászólások. Nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek és megkülönböztetéseknek – akár burkolt formában is – hangot adó megnyilvánulások. A fentiek megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet.
 2. Bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertető, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást ábrázoló hozzászólások. Az ilyen szöveges és képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása.
 3. Bárminemű politikai állásfoglalást tartalmazó, illetve ilyen célból létrejött megnyilvánulások. Valamelyik aktuális politikai csoport (kormánypárti vagy ellenzéki) érdekeit markánsan képviselő online magazinok tartalmi anyagainak linkelése.
 4. A Szerzői Jogi Törvény vonatkozó részeinek figyelmen kívül hagyása képek, információk beillesztésekor.
 5.  Az üzemeltető üzleti érdekeit sértő bejegyzések. Cégekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban a konkrétumokat nélkülöző vádaskodás, hitelrontás.
 6. Obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hozzászólások a moderátor belátása szerint törlésre kerülnek.
 7. Mások személyes adatainak közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül. Ilyen adat például mások valódi neve, képmása, címe, magán és munkahelyi email címe, telefonszáma. Ilyen jellegű adatot tartalmazó hozzászólás esetén az felel az adatok pontosságáért és közölhetőségéért, aki azt megjelenítette. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy magánüzeneteket (pl: email, privát üzenet) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével lehet. Annak, aki az elérhetőségeket nem ellenőrizte, illetve jogosulatlanul tett közzé személyes adatokat, magánlevelet, súlyos következményekkel számolhat.
 8. Moderátor által törölt hozzászólás visszamásolása.
 9. Szándékos flood vagy reklám esetén. Észrevételed, mondandód csak egy helyen, egyszer írd le, a többit töröljük.