Lívia | 2014.02.18. @ 14:28 | 0 hozzászólás

A lagzi egyik csúcspontja a torta felvágása, az esküvői kiadásoknak mégis szinte elhanyagolható részét képezi az esküvői torta. Nagy létszámú, több száz fős lagzik esetén már jelentősebb összeget tehet ki az esküvői desszert, mivel ilyenkor már több féle tortáról kell gondoskodni. Körülnéztünk, mik az aktuális árak 2014-ben a legnépszerűbb cukrászatok háza táján. Esküvői torta körképünk következik:

Budapest

 • Daubner

  A népszerűséget hosszú sorokban mérő hagyományos budai cukrászda esetében már nem csak a helyszínen, hanem a weboldalon keresztül is tájékozódhatunk az árakról és a választható dekorációkról. A szelet árak itt 500 és 900 Ft között mozognak, ami inkább díszítés-függő, de kaphatunk itt tejszínes esküvői torta-válogatást állványon, 300 Ft/ szelet áron is. Az átlagos ár egy 38 szeletes torta esetén 25 000 – 30 000 Ft, így a Daubner árai az olcsóbb kategóriába tartoznak, ennek ellenére a minőség szuper, ahhoz képest hogy Buda elit részén helyezkedik el, és stabilan jó minőséget hoz.

 • Szamos

  A Szamos család cukrászdái (és boltjai) szerencsére egyre több helyen megtalálhatóak, Budapesten kívül Szentendrén, Esztergomban és Pilisvörösváron is. Náluk végre találtunk egy hasznos tortatervező alkalmazást is, árakkal: szamostorta.hu. Itt természetesen a marcipántortát néztük meg: a 16 szeletes marcipán torta 7 776 Ft-ba kerül, azaz egy szeletet kb. 500 Ft-al számolhatunk. Ha például virágokat szeretnénk rá marcipánból akkor szeletenként 200 Ft plusszal lehet számolni, amivel így 10 000 Ft-at több lesz a végösszeg. Egy két emeletes, 50 szeletes torta ára szeletenként 700 Ft.

Klasszikus torta virágszrmokkal
Klasszikus torta virágszrmokkal
Virágokkal dekorált négyszögletes torta
Virágokkal dekorált négyszögletes torta
Gyümölcsöktől roskadozó
Gyümölcsöktől roskadozó
Marcipánvirágokkal díszített
Marcipánvirágokkal díszített
 • Auguszt

  Bár nagyon szeretjük Auguszt Olga tortáit, a honlapjuk sajnos annyira bonyolult, hogy lehetetlen információhoz jutni, ami mínusz egy pont, tehát vagy telefonon kell érdeklődni, vagy – mint a régi szép időkben – be kell slattyogni hozzájuk valamelyik boltba (ha már ott vagyunk, természetesen muszáj kóstolni is :). Az Auguszt árban a kicsit drágább középkategóriába tartozik, egy szelet ára marcipánburkolással együtt: 650.-/szelet, de a minőség itt is vitathatatlan. A torták 10-20-30-40 stb. szeletesben rendelhetők, a szelet ára pedig a marcipánburkolással együtt: 650.-/szelet.

Pöttyös az Augusztból
Pöttyös az Augusztból
Klasszikus rózsás az Augusztból
Klasszikus rózsás az Augusztból
 • Cziniel

  A római-parti családi cukrászda galériájából kiválasztott tortára árajánlatot lehet kérni tetszőleges ízre, de a Cziniel 2014-es akciójában már kapható kerek vagy szögletes 60 szeletes esküvői torta 30 000 Ft-ért, 50 szeletes torta pedig 25 000 -ért, egyféle főzött krémes ízből, marcipán vagy cukorborítással. Így egy szelet ára kereken 500 Ft-ottesz ki, ami mindenképpen barátinak mondhatóAz ettől eltérő díszítésű torták ára változó, de itt is szebbnél szebb kompozíciók közül választhattok.

 • Torta.hu

  A hagyományokra építő, népszerű tortatervező, Raj Ráchel által életre hívott tortaszalon a belvárosban nem kiugró árairól , hanem természetes alapanyagairól és könnyű, főzött krémjeiről híres. Egy csokoládétorta szelet 420 Ft-ért a mienk lehet, Szamos marcipán bevonattal pedig szeletenként +150 Ft-al számolhatunk: így egy 50 szeletes torta esetén 570 Ft-os szelet áron 30 000 Ft alatt megússzuk az esküvői desszertet. A marcipánvirágos díszítés még kb. 3000 Ft-al jelent többet (10 marcipánrózsa esetén), de lehetőségünk van élővirággal díszített tortát rendelni, plusz költségért.

 • Sugarshop

  A szintén belvárosi Sugar Shop a fiatalok körében igen népszerű modern látványcukrászda, itt első sorban a design-ra mennek, és úgy érezheted magad mint Charlie Csokoládégyárában. Velük kapcsolatban a negatív tapasztalat inkább az volt, hogy árak egyáltalán nincsenek feltüntetve az oldalon. A torták méretét, ízét kiválasztva és végigkattintgatva sem jutunk el konkrét árakig, és a megadott e-mailes árajánlatkérésre sem reagáltak. Találtunk egy leírást, amiből megtudhatjuk, hogy a menő cukiban már 2008-ban 62 000 Ft volt egy (ránézésre kb. 100 szeletes), háromemeletes esküvői torta.

Rózsaszín klasszikus
Rózsaszín klasszikus
Babarózsaszín, cukormázas
Babarózsaszín, cukormázas
Minden díszítés elképzelhető
Minden díszítés elképzelhető
Egyszerűen tökéletes kivitelezés
Egyszerűen tökéletes kivitelezés
Fehér és vörös játéka
Fehér és vörös játéka
Torta klasszikus stílusban
Torta klasszikus stílusban

Pécs

 • Magda Cukrászda

  Az esküvői tortákban járatos pécsi cuki árai a fővárosi árakhoz képest barátiak,  a csodálatos marcipánnal díszített kétemeletes, 80 szeletes csokitorta ára 42 400 Ft, azaz egy szelet 530 Ft-ra jön ki, ami a fővárosi árakhoz képest igen csekély.

 • Ajánlották még: Mecsek Cukrászda

Szeged

 • A Capella Kávéház

  A Szeged belvárosában elhelyezkedő cukrászda frissnek nem nevezhető honlapja jelenleg karbantartás alatt van, így a tortákkal kapcsolatban nem tudtunk meg sokat, de Facebook oldaluk elárulja, hogy részt vettek az esküvői kiállításon, így vélhetően profik az esküvői torta készítésben.

 • Ajánlották még:  Kati Cukrászda, Z. Nagy Cukrászda, Vámos Cukrászat Algyó

Debrecen

 • Mandula és Kismandula

  A Debrecen belvárosában található, finom és minőségi tortákat készítőMandula cukrászdáknagy választékkal rendelkeznek esküvői tortából is. A torták ára a díszítéstől is nagyban függ, de a normál torta árak 320 Ft /szelet áron kaphatóak. A marcipán bevonat és díszítés esetén erre pár száz forint pluszt jelent, így 500-700 Ft között lehet az esküvői tortával kalkulálni.

 • Gara cukrászda

  A szintén belvárosi tradicionális Gara cukrászda kínálatában 300-500 Ft-os áron juthatunk egy szelet tortához, díszítés nélkül, így az árak nagyjából hasonlóak az előzőekhez.

 • Ajánlották még: Szőke Cukrászda, Anna Cukrászda

Nyíregyháza

 • Leányvári Mokka Cukrászda

  Az egyik legjobb ár-érték arányú tortakínálatot  Szabolcsban találtuk, ahol ezt a cukrászdát ajánlották számunkra. A Mokkában egy klasszikus, marcipán golyókkal és tüll gallérral díszített, 3 szintes, 50 szeletes esküvői torta csokoládé ízben, szalaggal az oldalán liliomokkal mindössze 21 000 Ft! Míg a 2 szintes 50 szeletes csoki ízben, marcipán burkolattal, liliommal, rózsákkal és levéllel csak 22 400 Ft-ba kerül, így a szelet árak 420 és 450 Ft közé jöttek ki.

Várjuk véleményeteket, tapasztalatotokat, akár az előbbiekben felsorolt, akár más cukrászatok áraival és minőségével kapcsolatban!

Címkék:

Minden vélemény számít, szólj hozzá te is!

Regisztrálj Facebook-al! Soha hem posztolunk a faladra
Viszont nem kell újabb jelszavakat megjegyezned. Gyors és kényelmes!